Beskrivelse
I smagen fornemmes god sødme og blødhed med noter af mørke bær og blommer,
men med et godt bid til sidst, hvilket giver en god balance.
Missetti Appassimento er sammensat af et udvalg af røde italienske druer fra forskellige oprindelsesområder og er lavet efter appassimento-metoden i Veneto, som går ud på, at druerne tørres i nogle uger i specielt indrettede tørrerum umiddelbart efter plukningen. Derefter bliver druerne skånsomt mast og gæret og til sidst presset. Resultatet bliver en meget fyldig, kompleks og sødmefuld vin, som både har druernes frugtkarakter og en “fed” fløjlsblød stil, som minder meget om Amarone.
Både gæringen og modningen foregår på temperaturregulerede rustfri ståltanke. Vinen bevarer derfor de sarte, sødmefulde, aromatiske nuancer, som tørringen af druerne giver.
Vinen er mørk rubinrød, og i duften anes lækre frugtnoter af mørke kirsebær, brombær samt krydrede noter af sort peber. I smagen fornemmes god sødme og blødhed med noter af mørke bær og blommer, men med et godt bid til sidst. En god tannin gør vinen harmonisk. Velegnet til grillet kød, lam, oksekød, fjerkræ og vildt.
Da grækerne kom til Italien, blev de så imponerede af Italien som vinland, og især af de mange vindistrikter, at de kaldte landet Oenotria: “vinens land”. Produktionen af vin går derfor meget langt tilbage. Før grækerne var etruskerne kendt for deres dygtighed med hensyn til vin,
og senere var romerne med til at systematisere produktionen og handlen.
Vinproduktionen har haft stor betydning for italiensk landbrug i hele middelalderen og helt op til vore dage. Som i mange andre europæiske lande har kirken med sine mange klostre haft stor indflydelse på udbredelse og udvikling af vintraditionen.
Cirka 792.000 hektar vinmarker er fordelt i hele landet. Dog er de nordligste områder som Piemonte, Veneto og Toscana de mest kendte.
Områder som Puglia, Sicilien og Friuli er ved at vinde frem.