Beskrivelse
Delikat og frisk, med lidt hvidt peber og en dejlig afrundet og frugtrig stil.
Producenten
Bodegas Montebaco ligger midt i Ribera del Duero, mellem Valbuena og Pesquera de Duero, øst Valladolid, kun fem kilometer fra selve Duero-floden. Vinmarkerne (Monte Alto) ligger i en højde af 800 til 850 m. og nyder godt en en ganske specielt klimakombination, hvor højden og vindstrømmen Jaramiel afkøler området. Det giver kølige nætter og derved længere modningsforhold, noget som giver en god friskhed og finesse til vinen. Blæsten betyder også, at vinstokkene og druerne bliver tørret mellem rækkerne, og at sygdomme og svampeangreb forhindres. På denne måde kan man praktisere en mere skånsom dyrkning uden brug af kemiske stoffer.
I 1989 plantede Daniel Esteban ca. 20 ha. Tinto Fino (Tempranillo). Den aktuelle vingård består af ca. 50 ha. vinmarker beplantet med Tinto Fino, Merlot og Verdejo, og yderligere 20 ha. er under beplantning. Den første vin blev vinificeret i 1994 i en splinterny Bodegas med alle de moderne faciliteter, man skal bruge for at lave topvine. Siden 1997 har César Muñoz lavet vinene.
http://www.bodegasmontebaco.com/
Distriktet
Ribera del Duero ligger i højlandet i det nordlige Spanien syd for byen Burgos og øst for universitetsbyen Valladolid. At Ribera del Duero har ligget i dvale frem til vore dage skyldes bl.a. urbaniseringen, der fandt sted ikke mindst i 1960’erne, hvor befolkningen i stor stil forlod de traditionelle landbrugserhverv og i stedet søgte mod byerne.
Det er floden Duero (som i Portugal hedder Douro), der løber igennem området, som har givet distriktet dens navn. Midt i et område med ekstreme klimatiske omgivelser giver floden en tiltrængt frodighed. Klimaet er med til at give vinbonden et meget lille udbytte, da vinstokkene helt naturligt begrænser frugtsætningen under disse forhold. Til gengæld får man druer med en enorm intensitet og farve. En anden faktor er den meget stenrige jordbund blandet med bl.a. aflejringer fra floden, som giver særligt privilegerede forhold til vindyrkning.
Vinen
Semele er sammensat af Tempranillo (Tinto Fino) (90%) og Merlot. Druerne er gæret på temperaturregulerede ståltanke, og vinen er derefter modnet 12 måneder på klassiske små barriques.
Vinen har en meget umiddelbar og ungdommelig duft med sprøde toner af kirsebær og marcipan. I smagen er vinen en smule mørkere i stilen med toner af lakrids, violer og brombær. Eftersmagen er delikat og frisk, med lidt hvidt peber og en dejlig afrundet og frugtrig stil.
En meget vellavet og harmonisk vin, som både vi egne sig til lettere kødretter med f.eks. fjerkræ, svine- eller kalvekød, men også med kraftigere retter i sauce.