Beskrivelse
Der er tydelige noter af enebær, appelsin, lakridsrod og kardemomme samt en let krydret smag.
For ikke så længe siden besluttede en kemiker og hans gin entusiastiske søn, at de ville lave den bedste gin nogensinde. Målet var at skabe en gin, som var tør og på samme tid aromatisk, så den ville fungere både sammen med crisp mixers som feks. tonic og vermouth, men også mere friske mixers såsom juicer, bær og andre frugter.
Fra begyndelsen vidste de at en bestemt type af blomsten geranium (storkenæb) kunne tilføje de egenskaber, som de ønskede sig i ginen samtidig med, at den ville gå godt sammen med de obligatoriske enebær. For at skabe en balanceret London Dry Gin, skabte de en opskrift med 10 forskellige tørre og friske botaniske urter og krydderier, som trækker i 48 timer i neutral grain spiritus. Herefter destilleres blandingen i “Constance”, som er et mere end 100 år gammelt kobber pot destillat. Hvert enkelt batch overvåges og kvalitetstjekkes af en master destiller.
En Gin lavet som i gamle dage, skaberen af denne unikke Gin er danske Henrik Hammer. Opskriften på denne Gin kan dateres tilbage til 1783 og indeholder 11 ingredienser: enebær, citronskal, koriander, cassia, orris rod, angelikarod, lakridsrod, appelsin, muskatnød, kanel og kardemomme. Alle ingredienser med undtagelse af ét bliver destilleret hos Langley Distillery i Birmingham i den ældste fungerende pot still i England. For Henrik Hammer er kardemomme en særlig uhåndterlig ingrediens. Derfor destillerer han selv kardemommen separat hjemme i København og sender det efterfølgende til Langley Distillery.
Efter destillering, iblanding af kardemommedestillatet og vand tilsættes 4 gram sukker per liter gin (hvilket gør den til en Distilled Gin frem for en London Dry Gin), hvorefter ginnen sendes til Thames Distillers i London for tapning på særligt udvalgte franske champagneflasker og forseglet med korkprop og økologisk voks. Præcis som i 1783.