Beskrivelse
Flot fylde og stor kompleksitet, med noter af vanilje, kokosnød, kvæde og eksotiske krydderier.
Denne rom er destilleret på kolonnekedler, hvorefter den lagres i 10 år på bourbonfade.
Denne fremgangsmåde giver en flot fylde og stor kompleksitet.
Noter af vanilje, kokosnød, kvæde, eksotiske krydderier og en afslutning med en anelse røget aroma giver rommen dens unikke karakter.
Plantation – Maison Ferrand
Plantation Rum-serien omfatter et unikt og bredt udvalg af gammel kvalitetsrom fra Caribien. Den enkelte rom udtrykker individuel karakter, unik smag og stil, alt efter hvor i Caribien de stammer fra. De traditionelle destillationsmetoder i Caribien varierer fra plantage til plantage. Pot still-destillation giver en blød, fyldig og aromatisk rom, hvorimod man ved kolonnedestillation får en let, saftige rom. Friskhøstede sukkerrør fra plantagerne knuses og presses, og sukkerrørssaften udvindes. Denne sukkerrørssaft varmes forsigtigt op bliver til melasse. Fermenteringen af melassen varer fra 12 timer til flere dage, alt efter hvilken type rom destilleriet traditionelt fremstiller. En lang fermentering udmønter sig i en fyldig og karakterrig smag, en kort fermentering i en blød og lys smag. Den færdigfermenterede melasse indeholder omkring 6-10% vol. og destilleres i forskellige traditionelle destillationsapparater, alt efter hvor i Caribien rommen stammer fra.