Beskrivelse
Harmonisk med en god balance mellem friskhed og blødhed. Noter af blomme og jordbær.
Vinen produceres alene på Sangiovese-druer, som kommer fra Puglia, “hælen i støvlen”. Vinificeringen er klassisk med et par dages skindmacerering efter masning af druerne, fulgt af et par ugers gæring på temperaturregulerede rustfri ståltanke. Presning foretages med en skånsom luftpresse for at undgå tilførsel af for meget tannin. Vinen gennemgår en malolaktisk gæring i 20-25 dage, som finder sted efter den alkoholiske gæring og gør vinen mere rund. Efter sammenstikning modner vinen i seks måneder på ståltanke.
Vinen har en flot, blank rubinrød farve. Duften er frugtig med noter af modne kirsebær. Smagen er harmonisk med en god balance mellem friskhed og blødhed. I eftersmagen finder man behagelige noter af blomme og jordbær. Servér den til middelhavsretter
som pastaretter, ratatouille og retter med fjerkræ eller svinekød.
Vinens historie i denne syditalienske provins går helt tilbage til oldtiden. Til alle tider har der været beretninger om de besværlige forhold, området udgjorde for vindyrkning. Ser man på landskabet, så foranlediges man til at tro, at man er på det varmeste og mest golde sted på kloden. Jorden er rød og stenet i overfladen, og kaktusser blander sig i landskabet med buske og forkrøblede træer. Indtrykket forstærkes af ørkenagtig nattekulde og pludselige storme, hvor varm luft kolliderer med den kølige luft over Adriaterhav.
Hemmeligheden bag den usædvanlige kvalitet, som nogle vingårde opnår, ligger dels i undergrunden, som består af kalk, der sikrer gode vandreserver i dybden. Vinstokkenes rødder kan gå 40 meter ned efter vand, og selv i meget tætte kalkformationer finder de vej ind i alle sprækker efter næring. Samtidig er de kølige vinde fra Adriaterhavet og de kølige nætter med til at forlænge modningsfasen for druerne, hvilket fremmer frugtkarakter og aroma. Derfor er de bedste vine fra Puglia ikke bare kraftige og alkoholrige, men også sprøde, delikate og meget aromatiske.
San Giorgo-vinene produceres af familien Pasqua, der har vinmarker i både Veneto og i andre dele af Italien.
Vinhuset er kendt for at producere god kvalitet til prisen.