Beskrivelse
Smagen er tæt og mineralsk, med vegetale noter af asparges og bagte løg samt masser af frugt som rød grape og lime. God balance og flot finish.
Producenten
I 1987 besluttede Aurelio Montes og Douglas Murray, der begge allerede havde opbygget lange karrierer inden for vinverdenen, sig for at stifte et vinfirma med den ambition at lave vine i en kvalitet, der ville være et kvantespring fremad i forhold til den tids vine fra Chile. Montes var de første til at anlægge vinmarker på skråninger som i Europa i Apalta regionen, og man var de første til at plante Syrah druen i Colchagua – eksempler som mange andre sidenhen har fulgt.
Winemaker Aurelio Montes har altid ment, at 80% af en god vin kommer fra vinmarkerne, og kun 20% opnås i kælderen. Man arbejder derfor systematisk og struktureret i alle skridt fra vinmark via kælder til den færdige vin.
“Fra start har vores filosofi været at fremstille vine af højeste kvalitet, men det skal være under hensynstagen til miljøet og vores folk. Vi ønsker at udvikle en bæredygtig kultur i alle faser af produktionen.”, siger man hos Montes.
Montes opnåede deres første “National Wine Industry Sustainability Code” certificering i 2011.
Distriktet
Aconcagua Valley har fået sit navn efter det imponerende Aconcagua bjerg, der med sine 6.956 meter er det højeste i bjerg på de amerikanske kontinenter. Dets snedækkede top er ikke blot ualmindeligt smukt, det giver også livsvigtig vand til området. I det indre af dalen plantes der hovedsageligt røde druer, mens de kystnære, køligere områder (f.eks. det nye sub-distrikt Aconcagua Costa) primært beplantes med hvidvinsdruer og Pinot Noir. Potentialet her er enormt.
Vinen
Sauvignon Blanc-druer til Outer Limits dyrkes på den 45 hektar store Zapallar mark, blot 7 km fra Stillehavet og den kolde Humboldt strøm. Det er den eneste vinmark i området, og som navnet indikerer, skubber man nærmest til grænsen for, i hvor kølige omgivelser, man kan opnå modne, gode druer. Vinen gæres og lagres udelukkende på ståltanke for at sikre en aromatisk friskhed og renhed.
Vinen har en lys, gullig farve med et grønt skær. I duften finder man hyldeblomst men også passionsfrugt og noter af lime. Smagen er tæt og mineralsk, med vegetale noter af asparges og bagte løg samt masser af frugt som rød grape og lime. Den flotte syre giver dejlig “sprødhed”, god balance og flot finish.
Server den ved 10-12 grader til frisk og skaldyr, til aromatiske (dog ikke for stærke) asiatiske retter, gerne med kylling. En flot Sauvignon Blanc med stor druetypicitet.