Beskrivelse
Er saftig og kraftfuld og er samtidig i besiddelse af en god bærsødme, som giver vinene en dejlig harmonisk karakter der gør den meget charmerende. Producenten Angelo GAJA regnes for én af verdens største personligheder indenfor vinbranchen. Han råder i dag over 97 ha. i Piemonte og 76 ha. i Toscana. Vinmarkerne er naturligvis ideelle, men helt afgørende er dog GAJA’s store personlighed og hans kompromisløse kamp for at producere det ypperligste, og han går gerne sine helt egne veje. Bl.a. tog han som helt ung (24 år) det drastiske skridt at reducere udbyttet fra 75/80 hl. pr. ha. til ca. 35 hl. pr. ha. Det havde ingen før ham haft mod til. Hvis han skal nå højere i sine kvaliteter, kommer Robert Parker og andre vinskribenter til at udbygge deres karaktersystemer, da han allerede i dag ligger helt i top! GAJA’s vine er perler, hvoraf nogle er kostbare som få og andre i grunden ganske fornuftige i pris, især når man tager de flotte kvaliteter i betragtning. GAJA har aldrig været billig, men han byder på oplevelser, hvorom man må sige: “ingen over – og ingen ved siden af”, og der er kvalitet og smagsoplevelser for hver eneste krone! Distriktet Få steder på jorden er smukkere end Piemonte på en solskinsdag ved efterårstide. De bølgende bakker med vinmarker der står i gyldne farver med de sneklædte Alper i baggrunden og blå himmel foroven. Det ligner ren magi. Det, der præger efteråret i Piemonte, er nu ellers tågedis, der opstår, når den kolde bjergluft fra Alperne mødes med den lune luft fra lavlandet. Langhe DOP dækker over hele Cuneo provinsen i det nord-vestlige Italien og spænder dermed også over et bredt spektre af vine. Navnet Langhe anvendes således om vine fra både Barolo, Barbaresco, Alba, Roero, Dogliani med flere, såfremt de er produceret på andre druer end de tilladte inden for de respektive områder. Langhe Nebbiolo DOC blev introduceret i 1993 og omfatter skråningerne omkring Alba med områder som Barolo og Barbaresco. Loven kræver et minimum på 85% Nebbiolo, som således ofte suppleres med Barbera men også andre druer. Vinen Sito Moresco vinmarkerne blev overtaget af Angelo GAJA i 1979 og ligger i Pajorè området ved landsbyen Treiso. Det er denne mark, som leverer de fleste druer til vinen (Nebbiolo og Merlot), mens Cabernet-druerne kommer fra Serralunga. Vinen er lavet på en blanding, (som kan variere fra år til år), af Nebbiolo, Merlot og Cabernet. Hver druesort er gæret for sig, og gæringen foregår i ståltanke. Efter endt malolaktisk gæring bliver vinene fra de forskellige druer sammenstukket, og vinen bliver lagret på 1-2 år gamle fade i 12 måneder. Sito Moresco er en meget spændende vin, mørk og brillant i farven. Man finder altid nuancer af kirsebær og røde frugter først i duften, og efter lidt iltning kommer vinens krydderier og mere maskulin karakter. Også i smagen er vinen først smigrende og umiddelbar men udvikler sig mod det mørke og det komplekse med iltningen. Sito Moresco er en saftig og kraftfuld vin og er samtidig i besiddelse af en god bærsødme, som giver vinene en dejlig harmonisk karakter og gør den meget charmerende. Sito Moresco er meget anvendelig til stort set alle kødretter: lam, kalv og oksekød, men på grund af sin krydrede karakter er den ideel til vildt. Den har absolut krav på et stort glas.