Beskrivelse
Umiddelbar og friske karakter med god sprødhed og meget indtagende toner af mørke kirsebær og brombær.
Producenten
Bag Leo Steen Wines finder man danskfødte Leo Steen Hansen som flyttede til Californien i 1999. Som søn af køkkenchefen på Kryb-i-ly kroen mellem Middelfart og Kolding, kom han som 20-årig i mesterlære hos sommeliermester Orla Farmand på Munkebjerg. Senere var han bl.a. i et par år chefsommelier på Kong Hans i København inden han rejste til Californien for at videreuddanne sig, og måske fuldføre sin drøm om selv at lave vin. Han havnede i Sonoma og fik hurtigt job som tjener, sommelier og vinindkøber på Dry Creek Kitchen og Cyrus Restaurant i Healdsburg.
I 2002 begyndte han at arbejde i kælderen hos Stuhmuller Vineyards i Alexander Valley, hvor han i dag, efter endt ønolog uddannelse, står for vinificeringen. For nogle år siden begyndte han at lave et par vine i sit eget regi (Leo Steen Wines), ved at finde druer fra udvalgte parceller i Californien og selv vinificere dem. Foreløbigt er det blevet til en Chenin Blanc og en Syrah. Stilen holdes i den europæiske smag, med god frugt og saft, men også med en god struktur og et bid, som passer til gastronomien i f.eks. Danmark.
Distriktet
Mendocino County ligger i den nordlige del af Californien, nord for Sonoma County. Distriktet samler 10 AVA områder (bl.a. Anderson Valley) fordelt på ca. 100 forskellige producenter. Selve Mendocino County Appellationen er egentligt et subdistrikt af det større North Coast AVA og samler også AVA områderne Dos Rios, Covelo og Mendocino Ridge. Flere producenter i området har investeret i en økologisk produktion, således at de allerede i dag repræsenterer 25% af Mendocino County appellationen. Store variationer i landskabet og i jordbunden giver mange forskellige dyrkningsforhold og derved mange forskellige vinstile. Ligesom nabodistriktet Sonoma County nyder Mendocino godt af de kølige vinde og morgentåge, som kommer fra Stillehavet.
Vinen
Leo Steens Old Vines Zinfandel 2015 er lavet på 86% Zinfandel fra ældre vinstokke i Dry Creek Valley, 9% Mourvèdre fra Russian River samt 5% Syrah fra Sonoma Mountain. Mens Zinfandel tilfører vinen dens frugtrig og saftig stil, giver Mourvèdre og Syrah fylde, struktur og tannin. Gæringen foretages på ståltanke og efter en malolaktiske gæring, foregår modningen i ståltanke og neutrale franske og amerikanske træfade for Zinfandel, og udelukkende på træfade for Mourvèdre og Syrah.
Old Vines Zinfandel har Zinfandels klassiske, umiddelbare og friske karakter med god sprødhed og meget indtagende toner af mørke kirsebær og brombær samt Mourvèdre og Syrahs nuancer af engelsk lakrids, sort peber og violer. De 13,5% i alkohol er pakket utroligt godt ind i et væld af fyldige men også aromatiske nuancer. Det er en meget “gastronomisk” vin, som vil passe godt sammen med f.eks. grillet eller stegt rødt kød, and med mørk sauce (f.eks. til jul) og lam.