Beskrivelse
Masser af frugt, fadpræg og røgede aromaer mødes i stor harmoni.
Fra den berømte Demerara-region ved Atlanterhavet. Plantation Guyana er resultatet af en ekstra lang fermentering og pot still-destillation. Den lange lagringstid på bourbonfade giver rommen dens dybe aromaer og smag. Duften er kraftig og kompleks med noter af røg, dog med en balanceret note af vanilje.
På tungen har den en underfundig balance og er meget raffineret. Masser af frugt, fadpræg og røgede aromaer mødes i stor harmoni.
Plantation – Maison Ferrand
Plantation Rum-serien omfatter et unikt og bredt udvalg af gammel kvalitetsrom fra Caribien. Den enkelte rom udtrykker individuel karakter, unik smag og stil, alt efter hvor i Caribien de stammer fra. De traditionelle destillationsmetoder i Caribien varierer fra plantage til plantage. Pot still-destillation giver en blød, fyldig og aromatisk rom, hvorimod man ved kolonnedestillation får en let, saftige rom. Friskhøstede sukkerrør fra plantagerne knuses og presses, og sukkerrørssaften udvindes. Denne sukkerrørssaft varmes forsigtigt op bliver til melasse. Fermenteringen af melassen varer fra 12 timer til flere dage, alt efter hvilken type rom destilleriet traditionelt fremstiller. En lang fermentering udmønter sig i en fyldig og karakterrig smag, en kort fermentering i en blød og lys smag. Den færdigfermenterede melasse indeholder omkring 6-10% vol. og destilleres i forskellige traditionelle destillationsapparater, alt efter hvor i Caribien rommen stammer fra.
Ekstra Bladet – Udmærket rom der har noget at byde på. Smagen er bedre end duften og byder på klart mere. Let brændt i smagen og en anelse støvet. Man får lyst til et glas mere.